Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Op 3 oktober 2019 overleed zeer plotseling onze voorzitter Aart van de Weerd. Hij is ruim 14 jaar betrokken geweest bij de Stichting Oranjedag Veenendaal en nu is het stil zo zonder hem. Jarenlang was hij overal te vinden, stak hij waar nodig zijn handen uit de mouwen, maakte een praatje en zorgde ervoor dat alles goed verliep.

Familieman
Aart was een echte familieman. Hij had veel bewondering voor zijn eigen ouders die hij tot op het laatst verzorgd heeft, net als zijn schoonmoeder. Met zijn schoonvader had hij een sterke band en hij zorgde dan ook dat het hem aan niets ontbrak. Ook binnen zijn eigen gezin was hij een belangrijke spil. Toen het gezin uitgebreid werd met twee kleinzoons was hij zo trots als een pauw. Naast zijn eigen gezinsleven had hij nog veel energie om anderen te helpen.

Veelzijdig
Bij het schoolvoetbaltoernooi was hij ook altijd van de partij met de lotingen vooraf, tijdens de speeldagen in de voorrondes en op Koningsdag zelf nam hij plaats naast onze Burgemeester om de jongens- en meisjesfinale te bekijken. Zelf speelde hij jarenlang bij DOVO en bleef altijd betrokken.

Voor de herdenkingsdiensten van 4 mei verrichtte hij ook veel werk, samen met de andere bestuursleden. Hij vond het een eer om hier onderdeel van de te zijn.

Wij zullen Aart herinneren als een veelzijdige en energieke man.