Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Op 4 mei herdenken we in heel Nederland de oorlogsslachtoffers. In Veenendaal is er, voorafgaand aan de nationale herdenking, een lokale herdenking, gezamenlijk met Gemeente Veenendaal georganiseerd.

Burgemeester Gert-Jan Kats nodigt je uit om samen te herdenken. Tijdens de herdenking zullen we luisteren naar een aantal verhalen en zal de kranslegging plaats vinden door de burgemeester en de kinderburgemeester.

Ook dit jaar zullen wij herdenken. Denken aan diegene die het leven lieten in de tweede wereldoorlog, dan wel bij conflicten elders op de wereld, om zo onze vrijheid te borgen.

Iedereen die deel wil nemen aan de herdenking wordt vanaf 1930 uur uitgenodigd bij het monument aan de Kerkewijk. Tijdens de herdenking zullen een aantal liederen gezongen worden door het Ritmeester Veenzangers Mannenkoor, begeleid door de muziek van de Veense Harmonie Caecilia. Ook zullen wij luisteren naar de winnaar van de gedichtenwedstrijd, die ook dit jaar weer uitgezet is bij de middelbare scholen in Veenendaal.

De kranslegging zal begeleid worden door jeugdleden van Scoutinggroep de Zwevers en de Jeugdbrandweer.

Na het officiële gedeelte, nodigen wij ook u uit om een defilé langs het monument te lopen.